Mogelijke uittocht van Familie Gosselink

Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens. Zoek actie was n.a.v. een suikerzakje met daarop Hotel Gosselink te Drempt. Kijkend bij afbeeldingen kwam ik ” Echte Gosselink” gezichten tegen. Zo kwam ik ook op de website van Georg Gosselink terecht. ben daar al eens eerder op geweest maar nu kwam ik er reisverhalen tegen.

Verder zoekend en puzzelend kwam ik in mijn database de tak tegen die met heel veel kinderen van uit Baak / Steenderen naar Pella, Iowa, USA zijn vertrokken.

Het waarom blijkt uit de stukken dat dat te maken heeft met Dominee Hendrik.P.Scholte,   In 1847 vetrokken er 160 gezinnen met hem naar USA.

Pella.USA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens. Zoek actie was n.a.v. een suikerzakje met daarop Hotel Gosselink te Drempt. Kijkend bij afbeeldingen kwam ik ” Echte Gosselink” gezichten tegen. Zo kwam ik ook op de website van Georg Gosselink terecht. ben daar al eens eerder op geweest maar nu kwam ik er reisverhalen tegen. Verder…

2 Comments

  1. My mother is 93 and is from Zutphen. She had a fiance in world war 2 named Anton or Antoon Gosselink. he died in the last days of the war. Anton had a brother named Gerrit or Garrit. I am trying to find the family because before Anton died he asked my mother never to forget him.
    I hope you can help. I am pretty sure Anton was from Gelderland, and maybe Zutphen or Baak or Steenderen.
    Thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *